Založ si blog

V čom spočíva tajomstvo Pilatesovej metódy?

V čom spočíva tajomstvo Pilatesovej metódy? Herci a tanečníci ju veľmi obľubujú a lekári ju bežne odporúčajú svojim pacientom. Ľudia, ktorí skúšali všelijaké druhy cvičenia bez výrazného úspechu, si s uľahčením vydýchnu, keď objavia Pilatesovu metódu. Prečo je vlastne až tak obľúbená? Mojou odpoveďou je, že je nesmierne účinná. V priebehu niekoľko týždňov od jej začatia cvičenia s mamou, sme mali obidve lepšie držanie tela a voľnejšie a ohybnejšie kĺby. Niektorí ľudia dokonca tvrdia, že sú vyšší, pretože sa im napriamila a natiahla chrbtica, no v mojom prípade sa tak nestalo. Pilatesova metóda funguje celkom inak ako cvičenia v telocvični či v posilňovni. Jej cieľom je zvýšiť objem tých najsilnejších svalov, ktoré sa pritom skracujú a tuhnú. Pilatesovo cvičenie stojí na kvalite. Svaly sa zapajajú presne a účinne, ale nie viac ako je potrebné. Pri Pilatesovom cvičení som necítila žiadnu bolesť ani v priebehu, ani po cvičení. Kým som začala so samotnými cvikmi, musela som sa naučiť správnemu držaniu tela. Pilatesová metóda je veľmi účinná pri odstránení bolesti kĺbov a v krížoch. Joseph Pilates tvrdil, že kľúčom je veriť, že to človek dokáže. Ak si myslíte, že to nedokážete, tak verte, že je to ľahšie než si predstavujete.

električka snd

Ministerstvo električku popred SND neodmietlo. Divadlo argumentuje garážami a štúdiám neverí

30.04.2024 20:53

Vedenie SND si okrem toho plánuje dať posúdiť výsledky štúdií, na ktoré sa hlavné mesto odvoláva

Covid

EMA požaduje aktualizáciu vakcín proti covidu pred ďalšou očkovacou kampaňou

30.04.2024 20:19

Najrozšírenejším variantom na svete je teraz variant JN.1, ktorý "predbehol" subvariant XBB

Javelin, vojna na Ukrajine, vojaci, raketomet, protitanková strela

Čaputovej poradkyňa: Vláda vníma to, čo sa deje na Ukrajine ako bezpečnostnú hrozbu, rozdiel v porovnaní so susedmi je v rétorike

30.04.2024 19:07

Kobzová tvrdí, že Poľsko sa jednoznačne vybral cestou, „ak chceš mier, priprav sa na vojnu“.

Grécko Rodos požiare lesné ľudia evakuácia

Na ruskej Sibíri sa začína sezóna lesných požiarov

30.04.2024 18:52

Kým na východe Sibíri vyčíňajú lesné požiare, viaceré regióny v jej západnej časti pri hraniciach s Kazachstanom sužujú rozsiahle záplavy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1816x
Priemerná čítanosť článkov: 1816x

Autor blogu

Kategórie

Archív